Motoarele diesel au fost prima alegere in sectorul de constructii si agricultura. Aceste motoare sunt robuste, economice si au un raport de pret-fiabilitate bun cand vine vorba de productie, utilizare si reparatii. Acestea au primat intotdeauna, insa acest aspect se poate schimba.

In conformitate cu standardele europene de emisii V, motoarele diesel traditionale nu mai sunt in conformitate cand vine vorba de necesitatea de electronice, filtre de particule si alte componente care duc la un nivel scazut de noxe.

In marile orase si metropole din intreaga lume se i-a in considerere reducerea noxelor, in conformitate cu noile standarde europene. Motiv pentru care deja s-a luat in considerare motoare alternative cu un nivel redus de CO2 and NO2.

Producatorul KUBOTA luand acest aspect in considerare, dezvolta o gama variata de motoare care functioneaza pe combustibil alternativ, care pot fi instalate in locul celor pe diesel. Avand dimensiuni similare, noile motoare vor functiona pe benzina, gaz natural, gaz lichefiat si gaz comprimat.

Motoarele cu combustibil alternativ vor avea un pret redus cu un procentaj de utilizare in diverse medii crescut fata de motoarele traditionale diesel.

La conventia BAUMA 2016, Kubota, a prezentat motoarele pe combustibil alternativ in comparatie cu cele diesel.

One-Source-Multiple-Solutions_Engine-Overview